Brede variatie aan trouwlocaties in Zeeland

De tijd dat we elkaar alleen maar het jawoord konden geven op het gemeentehuis of andere trouwlocaties van de gemeenten in Zeeland is gelukkig al lang voorbij. De officiële huwelijksvoltrekking was vroeger niet meer dan het officiële deel van de trouwdag, en daarna kon dan het trouwfeest beginnen. Tegenwoordig is trouwceremonie juist het hoogtepunt van de trouwdag. Je kiest nu zelf een trouwlocatie uit. Dat kan nog steeds de trouwzaal van de gemeente zijn, maar meestal kiezen we zelf een trouwlocatie die past bij onze eigen stijl en vooral ook de stijl of het thema van de hele trouwdag. Bekijk hier de mogelijkheden van de mooiste trouwlocaties in Zeeland.

trouwen_in_zeeland

Buiten trouwen

Het fenomeen buiten trouwen in Zeeland is de afgelopen jaren zeer populair geworden. De trouwlocaties die de mogelijkheid hebben om jullie buiten te laten trouwen hebben zich hier volledig in gespecialiseerd. En van de voordelen van deze trouwlocaties is dat je de hele trouwdag op 1 locatie kunt vieren. Vaak beschikt zo'n locatie dan ook nog over een bruidssuite, en dan is het plaatje van jullie unieke trouwlocatie toch wel helemaal compleet. Bijna alle feestlocaties en trouwlocaties in de provincie Zeeland beschikken wel over de mogelijkheid om elkaar buiten het jawoord te geven en ook de bruiloft in een prachtige tuin, aan het water of op het strand te vieren.

buiten_trouwen

Trouwen op of aan het strand

Met de ligging aan het water biedt de provincie Zeeland volop mogelijkheden voor het trouwen op het strand. Er zijn diverse strandpaviljoens aan het strand waar je dus letterlijk met de voetjes in het zand kunt trouwen. Deze locaties hebben alle wensen van de bruidsparen die jullie zijn voorgegaan al laten uitkomen en hebben daardoor volop mogelijkheden in huis om jullie een bruiloft op het strand op maat aan te bieden. Als dit op jouw wensenlijstje staat, neem dan vrijblijvend contact op met je favoriete strandpaviljoen voor de mogelijkheden en tarieven. En mochten de weergoden jullie op de trouwdag in de steek laten, dan kun je altijd nog uitwijken naar binnen, waar je de zee ook nog kunt horen, zien en ruiken! Trouwen in Nederland heeft veel mogelijkheden, maar als je dit allemaal dichtbij huis kunt vinden dan hoef je Zeeland toch niet meer uit?

trouwen_op_het_strand

Trouwen op een kasteel

Toen we ons in de trouwlocaties van Zeeland gingen verdiepen om dit artikel te kunnen schrijven, stond het trouwen in een kasteel in Zeeland nog niet op ons lijstje. Daarbij dachten wij meer aan het trouwen in Limburg of trouwen in Noord-Brabant e.d. Maar we waren blij verrast dat we het trouwen in een kasteel toch konden toevoegen aan deze pagina. Enkele opties voor het trouwen in een kasteel in Zeeland zijn het traditionele Kasteel Westhove in Oostkapelle, Slot Roermond en het prachtige Arendslot in 's-Heer Arendskerke (nieuw gebouwd in 2009).

trouwen_op_een_kasteel

Trouwen op een landgoed

Dat Zeeland echt multifunctioneel is qua trouwlocaties bewijst ook wel dat je er naast alle trouwlocaties aan het water e.d. zelfs kunt trouwen op een landgoed. En het trouwen op een landgoed staat garant voor elkaar buiten het jawoord geven in schitterende tuinen en bijzondere gebouwen. Ook op een landgoed kun je de volledige trouwdag dus op 1 locatie vieren. Trouwen in een prachtige tuin en het diner en bruiloftsfeest in een van de traditionele gebouwen. Iedere trouwfotograaf in Zeeland die wordt gevraagd om de trouwreportage te verzorgen op een landgoed, spreekt direct het jawoord naar jullie uit. "Ja, ik wil jullie trouwreportage maken op een landgoed". Zo merk je mooi dat die trouwfotograaf bij je past!

trouwen_op_een_landgoed_bruidsfotograaf

Trouwen aan het water

Ook een mooie optie om elkaar het jawoord te geven is een trouwlocatie aan het water. Bijvoorbeeld trouwen aan het Veerse Meer e.d. Je kunt hiervoor toestemming bij de gemeente aanvragen en dan zelf de trouwceremonie regelen m.m.v. een partyverhuurbedrijf voor de stoelen, geluid en alle decoraties. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een horecalocatie annex trouwlocatie. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om bij slecht weer naar binnen uit te wijken.

Zie je het al voor je? Jullie gasten zitten al klaar als jullie in een bootje aan komen varen? Zo bespaar je ook nog op de kosten van het trouwvervoer :-) Trouwen aan het water is een prachtige optie voor jullie als bruidspaar én de bruiloftsgasten en zeker ook voor de trouwfotograaf. je kunt voor de trouwceremonie op maat ook nog zelf een trouwambtenaar boeken.. Informeer vooraf wel eerst naar de kosten voor een zelfstandige trouwambtenaar, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

trouwen_aan_het_water

Trouwen op een partylocatie met bruidssuite

Een partycentrum of soortgelijke feestlocatie in Zeeland is een garantie voor een geslaagde trouwdag. Dergelijke locaties zijn nog altijd veel gekozen als trouwlocatie en ook voor het bruiloftsfeest. Alles in 1 dus. Maar een partycentrum kan ook beschikken over een bruidssuite. Als de laatste gasten dan vertrekken is jullie trouwdag niet ineens afgelopen. Je kunt dan samen nog even lekker nagenieten van alle indrukken die jullie op de trouwdag hebben gekregen. Flesje champagne op de kamer, lekkere hapjes erbij... een bruidssuite geeft jullie trouwdag een verlenging tot de volgende ochtend na een heerlijk ontbijt. Pas dan is er aan jullie trouwdag een eind gekomen!

huwelijksnacht_zeeland

Trouwlocaties bezichtigen

Zo zie je maar dat de mogelijkheden om jullie trouwlocatie in Zeeland te kiezen enorm uitgebreid en gevarieerd zijn. Als je 1 of enkele favoriete locaties hebt gevonden kun je er vrijblijvend een afspraak maken om de trouw- en feestlocatie te bekijken. Als jullie je favoriete trouwlocatie hebben gevonden waar je écht graag wilt trouwen en feesten, dan is het wellicht goed om eerst de trouwlocatie te boeken en daarna pas de trouwdatum vast te leggen. Want je bent dan afhankelijk van de beschikbaarheid van die locatie. Succes!

Leuke adresjes

Full Effect Drive in show

Full Effect Drive in show

bruiloftmuziek op je trouwdag
TT Catering & Party Verhuur

TT Catering & Party Verhuur

diverse tenten in de verhuur
Trouwringen Zeeland

Trouwringen Zeeland

jouw trouwringenspecialist
Cinderellawedding

Cinderellawedding

unieke bedankjes en cadeaudecoratie
De Trendy Trouwambtenaar

De Trendy Trouwambtenaar

zelfstandig beëdigd trouwambtenaar
Hotel Restaurant Piccard

Hotel Restaurant Piccard

trouwen op een sfeervolle locatie
Rolls Royce te Huur

Rolls Royce te Huur

uniek trouwvervoer met chauffeur
De Magische Trouwambtenaar

De Magische Trouwambtenaar

for a happily ever after
Huys Ter Schelde

Huys Ter Schelde

prachtige monumentale trouwlocatie
Edelsmid Marc de Regt

Edelsmid Marc de Regt

voor speciale trouwringen
Dreamcar4rent

Dreamcar4rent

exclusief trouwvervoer
TT Catering & Party Verhuur

TT Catering & Party Verhuur

voor een geslaagde culinaire dag
TheaTrouwt

TheaTrouwt

beëdigd trouwambtenaar

Ook interessant

Zo vind je een trouwfotograaf die bij jullie past

Zo vind je een trouwfotograaf die bij jullie past

Verschillende materialen voor de trouwringen

Verschillende materialen voor de trouwringen

Buiten trouwen

Buiten trouwen

Sleur en trend in trouwlocaties

Sleur en trend in trouwlocaties

Trouwen op het strand

Trouwen op het strand

De kosten voor een trouwambtenaar in Zeeland

De kosten voor een trouwambtenaar in Zeeland

Veel gestelde vragen over Brede variatie aan trouwlocaties in Zeeland

Het strand is openbaar terrein, dus mogen gasten voorbij lopen of zelfs even kijken naar jullie prachtige trouwerij. Je mag wel de ruimte die jullie gebruiken afzetten met linten. Maar de doorgang over het strand moet vrij blijven. Een uitzondering is als het een privé strandje is, bijvoorbeeld bij de trouwlocatie.

In een aantal gemeenten in Zeeland mag je wel op je eigen grond trouwen. Binnen enkele gemeenten mag dat niet. In Borsele bijvoorbeeld mag dat niet. Waar het wel is toegestaan om in of rond jouw eigen huis te trouwen zijn er wel enige regels aan verbonden. Zo moet jouw locatie goed bereikbaar zijn. Er mag geen overlast van de openbare orde komen. De veiligheid van jouw eigen locatie als trouwlocatie moet kloppen. Het sanitair en de hygiëne moet goed geregeld zijn. De trouwambtenaar moet een ruimte krijgen om zich om te kleden, etc. Je moet hiervoor een vergunning aanvragen om jouw locatie als "trouwlocatie voor 1 dag" aan te wijzen.

Trouwen op het strand moet altijd via een trouwlocatie gebeuren. Jullie huwelijk is pas rechtsgeldig als je getrouwd bent bij een trouwlocatie, aangesteld door de gemeente waarin je trouwt. Je mag dus best ergens een mooi plekje op het strand uitkiezen, maar dit gaat dan wel in samenwerking met een officiële trouwlocatie of trouwlocatie voor 1 dag. Een plekje in het zand kan niet zomaar als trouwlocatie voor 1 dag worden aangewezen door de gemeente.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord Brabant

Volg ons op social media