Zo vind je een trouwfotograaf in Zeeland die bij jullie past

Het aanbod van trouwfotografen is groot! En ongetwijfeld zijn er voldoende professionele fotografen in Zeeland en omliggende provincies met veel ervaring en vakmanschap die de mooiste trouwreportages maken. Maar heeft iedere fotograaf een eigen stijl? En wie past er dan bij jullie stijl? En het zou ook nog mooi zijn dat de kosten van jullie trouwreportage enigszins passen binnen het budget.

bruidsfotograaf_zeeland

Die mooiste dag

Jullie trouwdag hoort in het rijtje te komen van de mooiste dagen in je leven. Dat zijn van die dagen waar je dan ook nog vaak aan terug gaat denken en waar nog regelmatig over gesproken wordt. Die herinnering is gelukkig ook weer eenvoudig op te roepen, want je kunt gewoon het fotoalbum op schoot nemen en door jullie trouwdag bladeren. Of natuurlijk door de trouwfoto's op je pc, iPad of mobieltje te scrollen.

Daarom moet het straks een trouwreportage worden die je trouwdag exact weergeeft zoals jullie deze zelf hebben beleefd. En dat kan eigenlijk heel simpel... je hoeft alleen maar even een trouwfotograaf te vinden die dit snapt en uiteraard ook kan! Een trouwfotograaf die aan jullie wensen voldoet dus en weet vast te leggen hoe mooi het trouwen in Zeeland kan zijn! Succes!

Surfen en een beetje rondvragen

Laat je eerst maar een inspireren op het internet. Ga online om de websites van trouwfotografen uit Zeeland te bekijken. Je kunt ook nog kijken naar trouwfotografen in het onderste deel van zuid-Holland. Voor de trouwfotografen uit Zuid-Holland is de afstand prima te behappen. Zo zie je de verschillende stijlen van fotograferen en dus ook hoe zij een trouwdag vastleggen. En je kunt natuurlijk ook informeren bij familie, vrienden, collega's e.d. die hun trouwdag al achter de rug hebben naar hun ervaring met de trouwfotograaf. Het is dus een soort speurtocht naar de trouwfotograaf uit Zeeland e.o. die past in het plaatje van jullie wensen, jullie stijl én natuurlijk ook jullie budget!

Als je er dan één of enkele hebt geselecteerd, bekijk dan of de gemaakte trouwfoto's overeen komen met jullie wensen en in hoeverre de stijl van fotograferen past bij jullie eigen stijl. En als er prijzen van de bruidsreportages online staan mag het natuurlijk niet zo zijn dat je die kosten met geen mogelijkheid in het totale budget van de trouwdag kunt persen. Maar als deze persoon dan toch echt jullie klus moet klaren, dan zou je natuurlijk nog op andere punten iets kunnen bezuinigen. Dan moet je maar kijken of je kunt snijden in de kosten voor het trouwvervoer, de catering of de trouwringen, etc...

fotograaf_zeeland

Het moet klikken...

Als jullie dan je keuze hebben gemaakt, regel dan eerst nog even een vrijblijvende afspraak. Dat kan persoonlijk, online of telefonisch.  Laat dan de eerste vraag direct de meest nuttige vraag zijn: "Ben jij op [trouwdatum] nog beschikbaar? Zo ja, probeer dan aan te voelen of er een goede klik tussen de fotograaf en jullie als (bijna) bruidspaar is. En ook hoe hij of zij denkt over het buiten trouwen en dan hoofdzakelijk voor het fotograferen van de trouwceremonie. Want je brengt tenslotte toch een groot deel van de trouwdag met deze persoon door. Noem ook welke unieke momenten en belangrijke personen je graag op z'n mooist terug wilt zien in de reportage.trouwen_zeeland

De pre weddingshoot

Een pre weddingshoot is een echte aanrader in de aanloop naar de trouwdag. Ten eerste leer je bij de pré weddingshoot de bruidsfotograaf goed kennen als deze met jullie aan aan de slag gaat. Zo wen je al aan elkaar, waardoor het straks niet meer ongemakkelijk voelt als de fotograaf zijn camera telkens op jullie richt. En bij de pré weddingshoot worden ook nog eens foto's gemaakt die je kunt gebruiken voor de save the date kaarten, de trouwkaarten, bedankjes, etc.

Bij het aanvragen van het tarief van de bruidsfotograaf kan deze fotoreportage in de offerte worden meegenomen. Zo kan de trouwfotograaf jullie 1 pakketprijs aanbieden. Dan kan zomaar weer een aantal eurootjes schelen! 

trouwfotograaf_zeeland

Shoppen...

Alles over de kosten voor het aantal aanwezige uren, de kosten voor extra uren, de pre weddingshoot, reiskosten, het trouwalbum e.d. bemoeien wij ons als redactie van TrouweninZeeland.nl niet verder mee. Spreek gewoon alles goed door om teleurstellingen te voorkomen.

Maar eigenlijk is de zoektocht naar jullie ideale trouwfotograaf uit Zeeland net als shoppen in de supermarkt. De artikelen met een hoge kwaliteit zijn vaak toch wel iets duurder geprijsd. Maar dan heb je wel iets goeds! En soms heb je ook wel wel boodschappen in je karretje voor een iets lagere prijs waar ook helemaal niks mis mee is! Simpel toch?

Met de fotografen die wij je hier op TrouweninZeeland.nl adviseren komt dat zeker wel in orde!

 

<< Alles over trouwen in jouw gemeente     |   De materialen voor trouwringen >>

Leuke adresjes

Full Effect Drive in show

Full Effect Drive in show

bruiloftmuziek op je trouwdag
TT Catering & Party Verhuur

TT Catering & Party Verhuur

voor een geslaagde culinaire dag
Cinderellawedding

Cinderellawedding

unieke feestartikelen en decoratie
De Trendy Trouwambtenaar

De Trendy Trouwambtenaar

zelfstandig beëdigd trouwambtenaar
Dreamcar4rent

Dreamcar4rent

exclusief trouwvervoer
Edelsmid Marc de Regt

Edelsmid Marc de Regt

voor speciale trouwringen
Rolls Royce te Huur

Rolls Royce te Huur

uniek trouwvervoer met chauffeur
De Magische Trouwambtenaar

De Magische Trouwambtenaar

for a happily ever after

Ook interessant

Buiten trouwen

Buiten trouwen

Verschillende materialen voor de trouwringen

Verschillende materialen voor de trouwringen

Bruidsbeurzen

Brede variatie aan trouwlocaties in Zeeland

Brede variatie aan trouwlocaties in Zeeland

Veel gestelde vragen over Zo vind je een trouwfotograaf die bij jullie past

Een pre-wedding shoot is in eerste instantie een soort van loveshoot die jullie voor de laatste keer ongetrouwd kunnen laten maken. Tevens is het bedoeld dat de trouwfotograaf en het a.s. bruidspaar alvast aan elkaar kunnen wennen. De foto's van de pre-wedding shoot kun je gebruiken voor alle kaarten zoals de save the date kaarten, de trouwkaarten e.d.

Als een trouwfotograaf de hele dag aanwezig is dan ontvangen jullie circa 150 tot 200 definitieve trouwfoto's. Uiteraard schiet de fotograaf een meervoud van dit aantal foto's, maar zal rond de 200 foto's bewerken en overdragen. Je kunt hier vooraf ook afspraken over maken met de fotograaf.

Gemiddeld liggen de kosten voor een professionele bruidsreportage in Zeeland e.o. tussen de € 1200,- en € 1800,-  Dit is dan inclusief een klein trouwalbum met afgedrukte trouwfoto's. Uiteraard verschillen de tarieven nogal omdat er een aantal bepalende factoren zijn:

  • Het niveau van de trouwfotograaf
  • Hoe lang is de fotograaf aanwezig
  • Reiskosten / afstand vanaf de woonplaats van de trouwfotograaf 
  • Komt er een trouwalbum bij en hoeveel trouwfoto's worden afgedrukt
  • Hebben jullie aanvullende wensen
  • Etc...

Ja, er zijn trouwfotografen die ook de trouwfilm voor hun rekening nemen. Maar uiteraard doet de fotograaf dat niet zelf, omdat de belangrijke en spontane momenten dan alleen maar op de trouwfilm, of juist op de trouwfoto's zouden komen. Er komt dus altijd een tweede persoon mee voor de trouwfilm.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord Brabant

Volg ons op social media