Trouwen op het strand: zo wordt het echt jullie dag!

trouwen_strand_zeeland

Willen jullie graag trouwen op het strand? In Nederland zijn gave beachclubs met prachtige stranden voor een ultieme zomerbruiloft. Je hoeft dus echt niet naar het buitenland voor een mooie strandbruiloft. Wanneer je je bruiloft op het strand viert, geeft dat een relaxed gevoel. Net of ben je op vakantie. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Lees de onderstaande tips, want zo wordt het echt jullie dag!

Trouwen op het strand in Nederland

Bij trouwen op het strand denk je vast aan een bruiloft op een mooi subtropisch eiland met witte stranden, een stralende zon een azuurblauwe zee. Maar je kunt ook een prachtige, zomerse bruiloft op het strand in Nederland hebben! Een strandlocatie voor je bruiloft is ideaal bij mooi weer, maar ze hebben ook allemaal een plan B wanneer het weer niet meezit.

trouwen_op_het_strand_zeeland

Trouwkleding voor een strandbruiloft

Wanneer het boven de 25 graden is, wil je vast niet in een zware jurk lopen met een lange sleep. Bovendien is dat ook helemaal niet handig. De korte trouwjurk is met deze warme temperaturen ideaal! Ook zijn er speciale bruidsjurken voor de strandbruid. Deze worden ook wel Ibiza jurken genoemd omdat ze een erg hippe, retro en zomerse look hebben. Net als op het strand van Ibiza. 

Voor de korte trouwjurk zijn verschillende lengtes mogelijk:

•    Onder de knie (tea lenght)
Een trouwjurk die net onder de knie valt, wordt ook wel tea lenght genoemd. Wanneer je een prachtige puntige pump onder je jurk draagt, kan dit een mooie klassieke uitstraling geven. Een tea lenght bruidsjurk geeft lengte aan je lichaam, dus ook wanneer je niet zo lang bent, is dit de perfecte bruidsjurk.

•    Kniehoogte
Ben je niet zo lang? Maak je geen zorgen. De jurk tot op je knie zal perfect bij je staan. Combineer een korte bruidsjurk met een mooie klassieke hoge hak. Ik weet zeker dat jouw aanstaande man zijn ogen niet van je af kan houden! Je benen worden in deze jurk mooi geaccentueerd en ook dat zal zeker gewaardeerd worden. Hoge hakken zijn bij een strandbruiloft misschien wat minder handig. Kies voor een chique teenslipper of ga lekker op je blote voeten door het zand.

•    Mini
Heb jij van die mooie lange benen? Laat het zien! Draag een mini-jurk met een paar hoge hakken eronder en je bent een prachtige bruid. Maar houd de beentjes over elkaar als je zit, want je gasten moeten niet naar binnen kunnen kijken. 

huwelijk_op_strand_zeeland

Een zonnige bruiloft

Je wilt natuurlijk niets liever dan de zon zien als je op het strand gaat trouwen. Er zijn wel een aantal dingen waar je dan rekening mee moet houden. Vergeet je bijvoorbeeld niet in te smeren! Het zou zonde zijn wanneer de groepsfoto’s gemaakt moeten worden, iedereen er op staat met een verbrand lichaam. Denk bijvoorbeeld ook na over een hoed. Als bruidje is het niet mooi om een zonnebril te dragen, dus een hoed is de perfecte oplossing. Houd dan eventueel wel rekening met je kapsel. 

Regen op je trouwdag?

Helaas moeten we in Nederland altijd rekening houden met een drupje regen. Wees hier dus goed op voorbereid. Het is inderdaad heel zonde wanneer jouw romantische strandbruiloft niet door kan gaan, maar de meeste strandlocaties kunnen je een goed alternatief bieden. Dus mocht het toch gaan regenen, maak je geen zorgen! Je kan er toch niets aan veranderen en je trouwdag wordt sowieso een onvergetelijke dag.  

regen_bruiloft

Decoratie voor een bruiloft op het strand

Het is leuk om een trouwprieel te plaatsen op het strand en deze leuk aan te kleden. Maar ook een loper (bijvoorbeeld in de kleur van jullie thema) ziet er zeer stijlvol uit en het loopt ook nog eens fijner wanneer je op hakken loopt. Ook de wedding chairs die buiten geplaatst worden, kunnen leuk opgefleurd worden met gekleurde linten. Eventueel kun je het terras overdekken met tentdoeken of grote parasols. Als het weer toch wat tegen gaat vallen, heb je nog steeds een beach wedding! Op het strand mogen ook vlaggen geplaatst worden. Maak je bruiloft persoonlijk en laat de vlaggen bedrukken met bijvoorbeeld jullie namen en trouwdatum. Vlaggen bij Reclameland worden geprint op sterk kwaliteitspolyester. De vlaggen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar.  

In Nederland kun je op verschillende plaatsen aan het strand trouwen. Ben je benieuwd waar je aan het strand kan trouwen?
Bekijk hier de trouwlocaties aan het strand
 

Leuke adresjes

TT Catering & Party Verhuur

TT Catering & Party Verhuur

voor een geslaagde culinaire dag
Huys Ter Schelde

Huys Ter Schelde

prachtige monumentale trouwlocatie
TheaTrouwt

TheaTrouwt

voor een unieke en persoonlijke huwelijksvoltrekking

Ook interessant

Geef de bruidegom gerust deze parfum

Geef de bruidegom gerust deze parfum

Buiten trouwen

Buiten trouwen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord Brabant

Volg ons op social media