Trouwen op het strand in Zeeland: zo wordt het jullie dag!

trouwen_strand_zeeland

Willen jullie graag trouwen op het strand? In Zeeland zijn gave beachclubs met prachtige stranden voor een ultieme zomerbruiloft. Je hoeft dus echt niet naar het buitenland voor een mooie strandbruiloft. Wanneer je je bruiloft op het strand viert, geeft dat een relaxed gevoel. Net of ben je op vakantie. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Lees de onderstaande tips, want zo wordt het echt jullie dag!

Trouwen op het strand in Zeeland

Bij trouwen op het strand in Zeeland denk je vast niet aan een bruiloft op een mooi subtropisch eiland met witte stranden, een stralende zon een azuurblauwe zee. Maar je kunt ook een prachtige, zomerse bruiloft op het strand in Zeeland hebben! Een strandlocatie voor je bruiloft is ideaal bij mooi weer, maar ze hebben ook allemaal een plan B wanneer het weer niet meezit.

trouwen_op_het_strand_zeeland

Trouwkleding voor een strandbruiloft

Wanneer het boven de 25 graden is, wil je vast niet in een zware jurk lopen met een lange sleep. Bovendien is dat ook helemaal niet handig. De korte trouwjurk is met deze warme temperaturen ideaal! Ook zijn er speciale bruidsjurken voor de strandbruid. Deze worden ook wel Ibiza jurken genoemd omdat ze een erg hippe, retro en zomerse look hebben. Net als op het strand van Ibiza. 

Voor de korte trouwjurk zijn verschillende lengtes mogelijk. De stylisten en winkels met bruidsmode in Zeeland kunnen je er over adviseren.

•    Onder de knie (tea lenght)
Een trouwjurk die net onder de knie valt, wordt ook wel tea lenght genoemd. Wanneer je een prachtige puntige pump onder je jurk draagt, kan dit een mooie klassieke uitstraling geven. Een tea lenght bruidsjurk geeft lengte aan je lichaam, dus ook wanneer je niet zo lang bent, is dit de perfecte bruidsjurk.

•    Kniehoogte
Ben je niet zo lang? Maak je geen zorgen. De jurk tot op je knie zal perfect bij je staan. Combineer een korte bruidsjurk met een mooie klassieke hoge hak. Ik weet zeker dat jouw aanstaande man zijn ogen niet van je af kan houden! Je benen worden in deze jurk mooi geaccentueerd en ook dat zal zeker gewaardeerd worden. Hoge hakken zijn bij een strandbruiloft misschien wat minder handig. Kies voor een chique teenslipper of ga lekker op je blote voeten door het zand.

•    Mini
Heb jij van die mooie lange benen? Laat het zien! Draag een mini-jurk met een paar hoge hakken eronder en je bent een prachtige bruid. Maar houd de beentjes over elkaar als je zit, want je gasten moeten niet naar binnen kunnen kijken. 

huwelijk_op_strand_zeeland

Een zonnige bruiloft

Je wilt natuurlijk niets liever dan de zon zien als je op het strand of andere buiten locatie gaat trouwen. Er is in ieder geval een brede variatie aan touwlocaties in Zeeland. Er zijn wel een aantal dingen waar je dan rekening mee moet houden. Vergeet je bijvoorbeeld niet in te smeren! Het zou zonde zijn wanneer de groepsfoto’s gemaakt moeten worden, iedereen er op staat met een verbrand lichaam. Denk bijvoorbeeld ook na over een hoed. Als bruidje is het niet mooi om een zonnebril te dragen, dus een hoed is de perfecte oplossing. Houd dan eventueel wel rekening met je kapsel. 

Regen op je trouwdag?

Helaas moeten we in Nederland altijd rekening houden met een drupje regen. Wees hier dus goed op voorbereid. Het is inderdaad heel zonde wanneer jouw romantische strandbruiloft niet door kan gaan, maar de meeste strandlocaties kunnen je een goed alternatief bieden. Dus mocht je toch regen op je trouwdag krijgen, maak je geen zorgen! Je kan er toch niets aan veranderen en je trouwdag wordt sowieso een onvergetelijke dag.  

regen_bruiloft

Decoratie voor een bruiloft op het strand

Het is leuk om een trouwprieel te plaatsen op het strand en deze leuk aan te kleden. Maar ook een loper (bijvoorbeeld in de kleur van jullie thema) ziet er zeer stijlvol uit en het loopt ook nog eens fijner wanneer je op hakken loopt. Ook de wedding chairs die buiten geplaatst worden, kunnen leuk opgefleurd worden met gekleurde linten. Eventueel kun je het terras overdekken met tentdoeken of grote parasols. Als het weer toch wat tegen gaat vallen, heb je nog steeds een beach wedding! Op het strand mogen ook vlaggen geplaatst worden. Maak je bruiloft persoonlijk en laat de vlaggen bedrukken met bijvoorbeeld jullie namen en trouwdatum. Vlaggen bij Reclameland worden geprint op sterk kwaliteitspolyester. De vlaggen zijn in verschillende formaten verkrijgbaar.  


In Nederland kun je op verschillende plaatsen aan het strand trouwen. Ben je benieuwd waar je aan het strand kan trouwen?
Bekijk hier de trouwlocaties aan het strand in heel Nederland >>
 

Leuke adresjes

TT Catering & Party Verhuur

TT Catering & Party Verhuur

voor een geslaagde culinaire dag
Licht en Geluid Zeeland

Licht en Geluid Zeeland

bruiloftmuziek, partyverhuur, sfeermakers en decoratie
Huys Ter Schelde

Huys Ter Schelde

prachtige monumentale trouwlocatie

Ook interessant

Geef de bruidegom gerust deze parfum

Geef de bruidegom gerust deze parfum

Buiten trouwen

Buiten trouwen

Veel gestelde vragen over Trouwen op het strand

Als je in Zeeland wilt trouwen op het strand dan moet dat altijd via een trouwlocatie plaatsvinden. Want de locatie waar je gaat trouwen moet de titel "trouwlocatie voor 1 dag" krijgen. En dat wordt niet zomaar toegekend aan een aantal meters zand. Regel het via een locatie aan het strand die daarvoor het predicaat "trouwlocatie voor 1 dag"kan aanvragen. Er zijn ook al diverse officiële trouwlocaties aan het strand van Zeeland. Die hoeven dit niet aan te vragen.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord Brabant

Volg ons op social media