Trouwen in de gemeente Schouwen-Duiveland

Trouwen-in-Schouwen-DuivelandTrouwen op Schouwen-Duivenland is populair. Dat blijkt uit het aantal voltrokken huwelijken. Ook paren van buiten de gemeente trouwen hier graag. De gemiddelde waardering van de huwelijksvoltrekking is een 8,5. Het hoge cijfer is vooral te danken aan de persoonlijke aanpak van de ambtenaren. En natuurlijk spelen onze unieke trouwlocaties daarin ook een rol.

Trouwlocaties in de gemeente Schouwen-Duiveland

• Gemeentehuis Zierikzee
• Voormalig stadhuis Zierikzee
• Slot Moermond
• 't Durps'uus Bruinisse

Een bijzondere locatie De gemeente Schouwen-Duivenland biedt aan partners die hun huwelijk willen laten voltrekken, de mogelijkheid zelf te bepalen op welke locatie dit gaat plaatsvinden. Dit kan echter alleen in een gebouw (waaronder ook een strandpaviljoen) of op een vaartuig (binnendeks) en onder bepaalde voorwaarden. Een huwelijksvoltrekking in de open lucht is niet toegestaan. Omdat de gemeente graag wil dat alles goed verloopt volgen hieronder een aantal punten waarmee je rekening moet houden als je er voor kiest op een locatie naar keuze te trouwen.

De volgende zaken zijn hierbij voor jou van belang:
• Extra kosten die gemaakt worden omdat de locatie gehuurd moet worden zijn voor eigen rekening. De kosten dien je rechtstreeks aan de verhuurder van het pand te voldoen, zonder tussenkomst van de gemeente.
• Voor de huwelijksvoltrekking zelf worden extra kosten in rekening gebracht ad € 273,75. Dit is in verband met de extra werkzaamheden die verricht moeten worden.
• De beheerder moet de locatie openstellen op het moment van de plechtigheid. Indien om een of andere reden de locatie niet toegankelijk is op het moment van de huwelijksvoltrekking, dan is de gemeente daarvoor niet aansprakelijk te stellen.
• Er wordt een contract opgemaakt waarin o.a. bovenstaande zaken worden vastgelegd. De partijen in dat contract zijn: de Gemeente Schouwen-Duivenland, het bruidspaar en de beheerder van de locatie.

Trouwambtenaren in de gemeente Schouwen-Duiveland

Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland zijn een aantal speciale ambtenaren beschikbaar, de ambtenaren van de burgerlijke stand, die jullie huwelijk voltrekken. Mocht je een voorkeur hebben voor een specifieke trouwambtenaar dan kun je dit voor de voltrekking kenbaar maken op het aangifteformulier. De ambtenaar neemt contact met je op voor een gesprek, waarin je je wensen voor de huwelijksvoltrekking kenbaar kunt maken. Neem met de ambtenaar de hele ceremonie en je specifieke wensen goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De ambtenaar kan het huwelijk alleen voltrekken als er minstens twee en ten hoogste vier getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten meerderjarig zijn en de getuigen en het bruidspaar hoeven geen familie van elkaar te zijn. Bij de aangifte van het huwelijk geef je al aan wie je getuigen zijn. Om misverstanden uit te sluiten dien je dan een kopie van de identiteitsbewijzen te overleggen.

Kosten van een huwelijksvoltrekking in Schouwen-Duiveland

De actuele kosten van een huwelijksvoltrekking in Schouwen-Duiveland, staat op de website vermeld van de gemeente.

Gratis trouwen

In de gemeente Schouwen-Duiveland kun je op maandag en woensdag om 09.00 uur kosteloos trouwen in het gemeentehuis in Zierikzee.

Meer informatie over trouwen in Schouwen-Duiveland

Gemeente Schouwen-Duiveland
Laan van St. Hilaire 2
4301 SH Zierikzee
Tel: 0111 452000
Website: www.schouwen-duiveland.nl
E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl

Trouwbedrijven gemeente Schouwen Duiveland


Trouwringen Zeeland

Trouwringen Zeeland

NieuwerkerkBezoek ook de website:

Trouwen in Noord Brabant

Volg ons op social media