Buiten trouwen in Zeeland, de voor- en de nadelen

buiten_trouwen

Buiten trouwen gebeurd in de provincie Zeeland steeds vaker, het is helemaal van deze tijd. Zelfs overal in ons eigen kikkerlandje zijn we helemaal om en wordt er massaal buiten getrouwd. Bij een buiten bruiloft heb je meer tijd nodig dit allemaal te organiseren dan een trouwerij in een trouwlocatie binnen.

Maak de trouwlocatie toegankelijk voor iedereen

Kijk eerst goed of de trouwlocatie van jullie dromen wel geschikt om buiten te trouwen. Het moet niet zo zijn dat je gasten die slecht te been zijn dat zij niet kunnen genieten van jullie huwelijksdag. Er zijn wel een aantal aspecten waar je aan moet denken om het allemaal zo comfortabel mogelijk te maken voor al jullie gasten.

Het is handig voor als het erg warm weer wordt dat je dan wel voor schaduw plekken zorgt. Maar ook moet je rekening houden met het feit dat het hier in Zeeland 's avonds toch wel kil kan worden en je ook voor wat warmte moet zorgen voor de avond. Selecteer jullie trouwlocatie hier op, want er is een brede variatie aan trouwlocaties in Zeeland.

Denk ook aan de muggen en bijen

Deze kleine, maar toch wel hele vervelende insecten kunnen echte "Wedding Crashers" zijn. Je kunt dan snel krijgen dat je gasten geïrriteerd raken, er ontstaat hierdoor dan een enigszins grillige sfeer. Je wilt ook niet dat je gasten gestoken worden door deze kleine insecten. Om dit een beetje te voorkomen, zou je kunnen zorgen voor wat citronella spray en citronella kaarsen.

Planning bij slecht weer

Zorg er voor als je gekozen hebt voor buiten trouwen, je ook een plan hebt klaar staan voor dat het begint te regenen. Regel een binnen locatie voor een regenachtige dag. Dus zorg 2 weken voor de grote dag dat je het weerbericht goed in de gaten houdt. Je kunt er ook voor zorgen dat er een tent klaar staat voor het geval de regen met bakken uit de lucht komt vallen. Zorg er wel voor dat de wel tent mooi versierd is.

huwelijk_buiten

Verschillende momenten van je trouwdag

Tijdens de zomer kan het zelfs hier in Zeeland en ook in heel Nederland overdag best wel warm zijn. Zorg daarom voor lekker gekoeld water. Richting de avondbruiloft moet je er wel voor zorgen dat er voldoende verlichting is. Hierbij kun je denken aan strengen verlichting die je kunt ophangen en/of fakkels (wat er ook nog eens erg gezellig uit ziet)

Geluidsoverlast tijdens jullie trouwdag

Fijn jullie hebben een buiten locatie gevonden! Het ziet er allemaal schitterend uit, maar denk ook aan de geluiden van buiten. Is er dichtbij een snelweg in de buurt, een speeltuin etc. Je wilt natuurlijk wel graag dat al jullie bruiloftsgasten de trouwceremonie helemaal kunnen volgen. Dus voordat je kiest voor een buiten trouwlocatie moet je er eens overdag gaan kijken en let dan op de omgevingsgeluid. Als er voor jullie trouwdag harde wind wordt voorspelt, hou er dan ook rekening mee, dat dan ook de trouwceremonie misschien niet voor iedereen goed verstaanbaar is. je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat er een microfoon klaar staat bij geluidsoverlast. En mocht je gaan trouwen op het strand, dan moet je zeker rekening houden met de wind én de toeristen!

geluidsoverlast_buiten_trouwen

Het huwelijksdiner buiten?

Het is heel belangrijk om goed na te denken over het huwelijksdiner wat je ook buiten gaat doen. Maak duidelijke afspraken met de catering dat het goed gekoeld wordt en bespreek heel duidelijk de timing waarop het buffet uitgeserveerd mag worden. Je moet er toch niet aan denken dat er eten ligt te bakken in de zon?

Geef aan jullie gasten door dat het een buitenbruiloft wordt

Laat jullie gasten in de uitnodiging vast weten dat jullie buiten gaan trouwen en dat het bruiloftsfeest ook buiten is. Jullie gasten kunnen er dan rekening mee houden dat ze voor de kille avond een warm vest e.d. voor de zekerheid mee kunnen nemen. 

Wat trek je over je trouwjurk aan?

Zelf moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat jouw trouwjurk overdag heerlijk is om te dragen, maar dat het in de avonduurtjes best een beetje koud kan worden. Zorg er dan voor dat je een leuk jasje of bolero aanschaft bij een bruidsmodewinkel.

bolero_trouwjurk

Nog een ideetje tot slot

Een buitenbruiloft kun je ook naar je eigen hand zetten. je zou bijvoorbeeld leuke kleden en kussens op de grond kunnen leggen als styling, met daarop picknickmanden zetten met allemaal lekkernijen. Daar bij kun je stro balen en picknicktafels zetten waar ook nog gasten kunnen zitten. Het wordt dan een soort van vintage bruiloft.


Wil je trouwen op het strand? Lees dan dit item >>


Leuke adresjes

Rolls Royce te Huur

Rolls Royce te Huur

uniek trouwvervoer met chauffeur
TT Catering & Party Verhuur

TT Catering & Party Verhuur

voor een geslaagde culinaire dag
Licht en Geluid Zeeland

Licht en Geluid Zeeland

bruiloftmuziek, partyverhuur, sfeermakers en decoratie
Full Effect Drive in show

Full Effect Drive in show

bruiloftmuziek op je trouwdag
Huys Ter Schelde

Huys Ter Schelde

bijzondere feestlocatie voor bruiloften
Hotel Restaurant Piccard

Hotel Restaurant Piccard

feestlocatie met een gemoedelijke sfeer
Dreamcar4rent

Dreamcar4rent

exclusief trouwvervoer

Ook interessant

De complete outfit voor je bruiloft

De complete outfit voor je bruiloft

De kosten voor een trouwambtenaar in Zeeland

De kosten voor een trouwambtenaar in Zeeland

Een mooie entree bij je bruiloft

Een mooie entree bij je bruiloft

Zo vind je een trouwfotograaf die bij jullie past

Zo vind je een trouwfotograaf die bij jullie past

Trouwen op het strand

Trouwen op het strand

Etiquette trouwen

Etiquette trouwen

Veel gestelde vragen over Buiten trouwen

Als je buiten gaat trouwen heb je inderdaad kans dat het gaat regenen, maar het kan in de loop van de dag ook sterk afkoelen. Je kunt daarvoor zorgen dat je een soort van feesttent of pagodetent gaat plaatsen. Je kunt de zijwanden van de tent eerst naar boven laten zodat de tent open is. Bij regen en afkoeling kun je de zijwanden van de feesttent of pagodetent vast zetten.

In ieder geval moet je rekening houden met slecht weer. Dus een feesttent, laarzen voor het bruidspaar, de gasten vooraf via de kaart inlichten dat de bruiloft buiten is i.v.m. de kleding, reservekleding voor jullie als bruidspaar, etc... Verder uiteraard toiletten en een ruimte waarin jullie je als bruidspaar even kunnen terug trekken en bijschminken e.d. bijvoorbeeld voor- en na het diner.

Als je buiten gaat trouwen of in een partytent e.d. dan kun je voor 's avonds zorgen dat je een vest, bontje of bolero e.d. hebt. Maar hoe leuk is het als je 's avonds een andere outfit aan hebt? Cool en gegarandeerd warm! Verschillende mogelijkheden dus!
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord Brabant

Volg ons op social media