Buiten trouwen, de voor- en de nadelen

buiten_trouwen

Buiten trouwen gebeurd steeds vaker, het is helemaal van deze tijd. Zelfs in ons eigen kikkerlandje zijn we helemaal om en wordt er massaal buiten getrouwd. Bij een buiten bruiloft heb je meer tijd nodig dit allemaal te organiseren dan een trouwerij in een trouwlocatie binnen.

Maak de trouwlocatie toegangkelijk voor iedereen

Kijk eerst goed of de trouwlocatie van jullie dromen wel geschikt om buiten te trouwen. Het moet niet zo zijn dat je gasten die slecht te been zijn dat zij niet kunnen genieten van jullie huwelijksdag. Er zijn wel een aantal aspecten waar je aan moet denken om het allemaal zo comfortabel mogelijk te maken voor al jullie gasten. Het is handig voor als het erg warm weer wordt dat je dan wel voor schaduw plekken zorgt. Maar ook moet je rekening houden met het feit dat het in ons kikkerlandje 's avonds toch wel kil kan worden en je ook voor wat warmte moet zorgen voor de avond.  

Denk ook aan de muggen en bijen

Deze kleine, maar toch wel hele vervelende insecten kunnen echte "Wedding Crashers" zijn. Je kunt dan snel krijgen dat je gasten geïrriteerd raken, r ontstaat hierdoor een wat grillige sfeer. Je wilt ook niet dat je gasten gestoken worden door deze kleine insecten. Om dit een beetje te voorkomen, zou je kunnen zorgen voor wat citronella spray en citronella kaarsen.

Planning bij slecht weer

Zorg er voor als je gekozen hebt voor buiten trouwen, je ook een plan hebt klaar staan voor dat het begint te regenen. Regel een binnen locatie voor een regenachtige dag, dus zorg 2 weken voor de grote dag dat je het weerbericht goed in de gaten houd. Je kunt er ook voor zorgen dat er een tent klaar staat voor het geval de regen met bakken uit de lucht komt vallen. Zorg er wel voor dat de wel tent mooi versierd is.

huwelijk_buiten

Verschillende momenten van je trouwdag

Tijdens de zomer kan het zelfs hier in Nederland overdag best wel warm zijn, zorg voor lekker gekoeld water.  Voor in de avond moet je er wel voor zorgen dat er voldoende verlichting is, denk hierbij aan strengen verlichting die je kunt ophangen en/of fakkels (wat er gewoon erg gezellig uit ziet)

Geluidsoverlast tijdens jullie trouwdag

Fijn jullie hebben een buiten locatie gevonden! Het ziet er allemaal schitterend uit, maar denk ook aan de geluiden van buiten. Is er dichtbij een snelweg in de buurt, een speeltuin etc. Je wilt natuurlijk wel graag dat al jullie bruiloftsgasten de ceremonie helemaal kunnen volgen. Dus voordat je kiest voor een buitenlocatie moet je er eens overdag gaan kijken en let dan op de omgevingsgeluid. Als er voor jullie trouwdag harde wind wordt voorspelt, hou er dan ook rekening mee, dat dan ook de huwelijksceremonie misschien niet voor iedereen goed verstaanbaar is. je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat er een microfoon klaar staat met geluidsoverlast. En mocht je gaan trouwen op het strand, dan moet je zeker rekening houden met de wind én de toeristen!

geluidsoverlast_buiten_trouwen

Buiten eten

Het is heel belangrijk om goed na te denken over het eten wat je ook buiten gaat doen. Maak duidelijke afspraken met de catering dat het goed gekoeld wordt en bespreek heel duidelijk de timing waarop het buffet uitgeserveerd mag worden. Je moet er toch niet aan denken dat er eten ligt te bakken in de zon?!

Geef aan jullie gasten door dat het een buiten-bruiloft wordt.

Laat jullie gasten in de uitnodiging vast weten dat jullie buiten gaan trouwen en dat het bruilftsfeest ook buiten is. Jullie gasten kunnen er dan rekening me houden dat ze voor de kille avond iets warms mee kunnen nemen voor de zekerheid. 

Wat trek je over je trouwjurk aan?

Zelf moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat jouw trouwjurk overdag heerlijk is om te dragen, maar dat het in de avonduurtjes best een beetje koud kan worden. Zorg er dan voor dat je een leuk jasje of bolero aanschaft bij een bruidsmode winkel.

bolero_trouwjurk

Nog een ideetje tot slot

Een buitenbruiloft kun je ook naar je eigen hand zetten. je zou bijvoorbeeld leuke kleden en kussens op de grond kunnen leggen als styling, met daarop picknickmanden zetten met allemaal lekkernijen. Daar bij kun je stro balen en picknicktafels zetten waar ook nog gasten kunnen zitten. Het wordt dan een beetje een vintage bruiloft.

Leuke adresjes

Dreamcar4rent

Dreamcar4rent

exclusief trouwvervoer
Rolls Royce te Huur

Rolls Royce te Huur

uniek trouwvervoer met chauffeur
Hotel Restaurant Piccard

Hotel Restaurant Piccard

feestlocatie met een gemoedelijke sfeer
TT Catering & Party Verhuur

TT Catering & Party Verhuur

voor een geslaagde culinaire dag
Cinderellawedding

Cinderellawedding

unieke bedankjes en cadeaudecoratie
Huys Ter Schelde

Huys Ter Schelde

bijzondere feestlocatie voor bruiloften
Full Effect Drive in show

Full Effect Drive in show

bruiloftmuziek op je trouwdag
Carolina Guzman

Carolina Guzman

the dream, the wish, the moment

Ook interessant

De complete outfit voor je bruiloft

De complete outfit voor je bruiloft

Een mooie entree bij je bruiloft

Een mooie entree bij je bruiloft

Etiquette trouwen

Etiquette trouwen

Trouwen op het strand

Trouwen op het strand
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord Brabant

Volg ons op social media