Trouwen in de gemeente Veere

Trouwen-in-VeereVeel koppels kiezen ervoor om hun huwelijk in de gemeente Veere te laten voltrekken. Wil je ook trouwen in het historische Veere, het gezellige Domburg of op een andere locatie in deze gemeente? Uiteraard ben je van harte welkom! Op deze pagina zetten we alvast alle belangrijke informatie over trouwen voor jullie op een rij.

Trouwlocaties in Veere

In de veelzijdige gemeente Veere vind je veel mooie plekjes. Plekjes die zeer geschikt zijn voor de mooiste dag van jullie leven. Rust, ruimte en natuur. Het zijn slechts een paar van de kwaliteiten in Walcheren. En wist je dat de prachtige kustlijn met haar zandstranden de meeste zonuren van Nederland telt? Grote kans dus dat je hier een stralend huwelijksfeest beleeft!
• Stadhuis Veere
• Gemeentehuis in Domburg
• Huys Ter Schelde
• Museum De Schotse Huizen
• Bijzondere locatie
Trouwen op een bijzondere locatie Hebben jij en je partner elkaar tijdens een zomervakantie op Walcheren ontmoet? Dan heb je misschien mooie herinneringen aan een bepaalde plek. Wat is er mooier dan daar je trouwfeest te organiseren? Wil je niet trouwen op een traditionele plek, maar zoek je een unieke en persoonlijke locatie? Dan is er keuze te over in de gemeente Veere.

Trouwen in de buitenlucht in Veere

Trouwen in de buitenlucht kan, maar daar horen wel een aantal spelregels bij. Je kunt bijvoorbeeld trouwen op een terras, een veranda of in een tuin, als dit maar bij het aangewezen gebouw hoort. Een willekeurige plaats in het bos of op het strand voldoet daar niet aan.

Trouwambtenaren in de gemeente Veere

In de gemeente Veere werken verschillende trouwambtenaren van de burgerlijke stand. Deze personen voltrekken huwelijken. Heb je een voorkeur voor een bepaalde trouwambtenaar dan kun je dit aangeven. Ook kun je zelf iemand kiezen die het huwelijk voltrekt. Dit kan een ambtenaar uit een andere gemeente zijn, maar ook een familielid of vriend die wij voor één dag benoemen tot ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Veere. Vraag vooraf wel naar de kosten voor een zelfstandige trouwambtenaar in Veere of Zeeland en maak daarna een keuze of je gaat voor een zelfstandige BABS of een trouwambtenaar van de gemeenre Veere.

Wat doet een trouwambtenaar?

Als je gaat trouwen, geven jullie elkaar het ja-woord. Dit officiële gedeelte van de trouwplechtigheid duurt ongeveer vijf minuten en hiermee voltrekt de trouwambtenaar het huwelijk. Daarnaast kun je de trouwplechtigheid in overleg met de trouwambtenaar invullen zoals jullie dat zelf willen. Enkele weken voor de trouwdag neem je contact met hem of haar op om een afspraak te maken voor een voorgesprek. In dit gesprek maak je kennis met elkaar en bespreek je je wensen.

Je eigen trouwambtenaar meenemen

Wil je het liefst getrouwd worden door een ervaren ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente? Of wil je je trouwceremonie graag extra bijzonder maken en je huwelijk laten voltrekken door een familielid, vriend of bekende? De gemeente Veere bied je graag deze mogelijkheid. Hoe je dit kunt regelen, lees je op de website van de gemeente.

Kosten van een huwelijksvoltrekking in Veere

De prijzen veranderen regelmatig, dus voor de actuele kosten voor een huwelijksvoltrekking in Veere, kun je het beste de website van de gemeente raadplegen.

Gratis huwelijk

In het gemeentehuis Domburg is trouwen op maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur kosteloos. Je krijg dan een eenvoudige ceremonie met een korte toespraak. Je kunt maximaal tien gasten meenemen. Je kunt geen muziek afspelen en er is geen bode aanwezig.

Meer informatie over trouwen in Veere

Gemeente Veere
Traverse 1
4357 ET Domburg
Tel: 0118 555433
Website: www.veere.nl
E-mail: gemeente@veere.nl

Trouwbedrijven gemeente Veere


Huys Ter Schelde

Huys Ter Schelde

KoudekerkeBezoek ook de website:

Trouwen in Noord Brabant

Volg ons op social media