Trouwen in de gemeente Kapelle

Trouwen-in-Kapelle

Jullie willen jullie relatie officieel vastleggen en dan is trouwen 1 van de mogelijkheden, of je kiest voor een geregistreerd partnerschap. Als jullie er voor hebben gekozen om te gaan trouwen in de gemeente Kapelle, kun je op deze pagina informatie vinden die je moet weten als je wilt trouwen in deze gemeente. Wij wensen jullie in ieder geval heel veel succes bij de voorbreiding van het huwelijk. De gemeente Kapelle maakt er samen met jou een onvergetelijke dag van.

Voorwaarden om te kunnen trouwen in de gemeente Kapelle

• Jullie moeten allebei 18 jaar of ouder zijn.
• Je mag niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
• Je mag niet trouwen met je eigen kind, broer, zus, ouder, grootouder, kleinkind, halfbroer, halfzus.
• Je mag alleen vrijwillig trouwen en niet gedwongen worden om te trouwen.
• Als je onder curatele staat, dan heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter.

Trouwlocaties in de gemeente Kapelle

Je kunt in de gemeente Kapelle in het gemeentehuis trouwen, maar er is ook een mogelijkheid om zelf te bepalen op welke locatie de huwelijksvoltrekking gaat plaatsvinden. Dit kan echter alleen in een gebouw die aan alle voorwaarden voldoet. Er zijn een aantal punten waar rekening mee moet worden gehouden als je ervoor kiest op een locatie naar keuze te trouwen.Een huwelijksvoltrekking in de open lucht is niet toegestaan. 

Trouwambtenaren in de gemeente Kapelle

Er zijn in de gemeente Kapelle verschillende trouwambtenaren die huwelijken sluiten, ook wel buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand genoemd. Alle trouwambtenaren zullen een persoonlijke toespraak houden. Daarvoor bezoeken zij jullie thuis om door te spreken wat de wensen zijn voor de huwelijksdag en zo leert de trouwambtenaar jullie ook beter kennen, zodat de toespraak persoonlijk wordt.. Een bijzondere trouwceremonie vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan ideeën over sfeer, thema, het verhaal of de muziek. Voor de trouwambtenaren is het belangrijk dat het bruidspaar het middelpunt van deze onvergetelijke dag is. Zij willen graag dat de trouwdag de mooiste dag van jullie leven wordt, waarop met een goed gevoel wordt teruggekeken, een heel huwelijk lang! Tenslotte is het huwelijk een nieuwe mijlpaal in jullie leven, een bijzondere gebeurtenis waarover vaak lang is nagedacht. Het is een dag waarop er samen met de mensen die jullie lief zijn gelachten, geluisterd, gestraald en genoten wordt. Het wordt jullie feest!

trouwen-in-kapelle-zeeland

Kosten van het huwelijk

Voor een overzicht van de kosten voor een huwelijkvoltekking in de gemeente Kapelle, kun je het beste even op de website van de gemeente kijken. Daar staan alle actuele prijzen omschreven.

Gratis huwelijk

Het is ook mogelijk om gratis te trouwen, dit kan op maandagmorgen om 09.00 en 09.30 uur. Hierbij mogen in totaal 10 personenn (inclusief het bruidspaar) aanwezig zijn. Deze huwelijk worden voltrokken zonder ceremonie en toespraak.

Meer informatie over trouwen in Kapelle

Gemeente Kapelle
Kerkplein 1
4421 AA Kapelle
Tel: 0113 333110
Website: www.kapelle.nl
E-mail: gemeente@kapelle.nl

Leuke adresjes


Soolsma Party Verhuur

Soolsma Party Verhuur

verhuur en aankleding op jouw bruiloft
TheaTrouwt

TheaTrouwt

beëdigd trouwambtenaar

Ook interessant


De complete outfit voor je bruiloft

De complete outfit voor je bruiloft

Een mooie entree bij je bruiloft

Een mooie entree bij je bruiloft
Bezoek ook de website:

Trouwen in Noord Brabant

Volg ons op social media